flag Судова влада України

Збори голів районних судів міста Севастополя

14 листопада 2013, 16:04

13 листопада 2013 року в приміщенні Апеляційного суду міста Севастополя відбулися збори голів районних судів міста Севастополя під керівництвом голови суду Погребняка Станіслава Васильовича його заступника – Колбіної Тетяни Павлівни, секретаря судової палати по кримінальним справам Соловйова Євгенія Олексійовича за участю начальника територіального управління Державної судової адміністрації України в місті Севастополі Запорожця Сергія Андрійовича.

До порядку денного було включено декілька питань.

На зборах було обговорено питання щодо запровадження в судах посади прес-секретаря, на виконання рішення ХІ з’їзду суддів України від 22 лютого 2013 року, з метою забезпечення максимального прозорого доступу суспільства до інформації про діяльність судів, підтримки відносин між судами та громадськістю, а також для підвищення авторитету та іміджу судової влади України.

Голова апеляційного суду міста Севастополя та начальник територіального управління Державної судової адміністрації України  в місті Севастополі звернули увагу голів районних судів на питання щодо надіслання судами учасникам судового процесу та кримінального провадження текстів судових повісток у вигляді SMS-повідомлень та використання прогресивних норм процесуального законодавства в частині проведення судових засідань у режимі відеоконференцзв'язку. У зв’язку з критичним положенням в частині фінансування судів та з метою економії бюджетних коштів це питання дуже актуальне в даний час. На виконання наказів Державної судової адміністрації України було пропоноване активувати процес використання SMS-повідомлень і роботі судів. Після отримання та встановлення систем відеоконференцзв'язку, районними судами міста Севастополя розпочато проведення сеансів зв'язку під час розгляду кримінальних проваджень.

В закінчення зборів голова Апеляційного суду міста Севастополя звернув увагу на строки та на залишки розгляду справ по старому Кримінально-процесуальному кодексу України.